Skip to content

Over franchise

Wat is franchise?

Volgens de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) zijn enkele van de meest gangbare definities met betrekking tot franchising:

“Franchising is een hechte vorm van samenwerking tussen juridisch zelfstandige ondernemers, de franchisegever en de franchisenemer, die onder gebruikmaking van een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling producten en diensten aanbieden aan afnemers” (NFV).

“Franchising is een systeem voor de afzet van goederen en/of diensten en/of toepassing van technologie, gebaseerd op een hechte en voortdurende samenwerking tussen juridisch en financieel zelfstandige en onafhankelijke ondernemingen, de franchisegever en zijn individuele franchisenemers” (NFV).

Niet op iedere vorm van samenwerking tussen ondernemers mag het predicaat franchising worden geplakt. Wil van franchising sprake zijn, zal volgens de NFV minimaal aan een aantal voorwaarden moeten zijn voldaan.

“Een franchisegever is de zelfstandige ondernemer die over de formule beschikt en deze laat exploiteren door franchisenemers.” (NFV)

 

Meer informatie?

Wij gaan graag het
gesprek met je aan.

Download whitepaper

Altijd up-to-date franchise nieuws?

Schrijf je in voor de Hallo Franchise nieuwsbrief.

Plan vrijblijvend een gesprek in