Skip to content

Over franchise

Begeleiding bedrijfsovername

Wij zijn gespecialiseerd in het succesvol begeleiden van de overdracht of overname van ondernemingen. Of het nu gaat om een overname binnen de familie, een overdracht aan het management of aan een partij uit de markt, wij kunnen jou hierin begeleiden.

Waardebepaling van een franchiseonderneming

Het waarderen van een franchiseonderneming verloopt net even anders dan de waardering van een niet-franchiseonderneming. Er dient namelijk ook rekening gehouden worden met de formulewaarde, eventuele financieringsarrangementen van de franchiseformule en het verschil van belangen bij de overdracht van een franchise tussen franchisegever en franchisenemer. Vaak moeten de regelingen rond de goodwill ook worden aangepakt. De komst van de nieuwe franchisewet brengt hierin ook veranderingen met zich mee.

Bedrijfsovername

De overname van een formule of franchisevestiging moet goed verlopen. Wanneer de eigenaar van het bedrijf een familielid betreft, spelen er naast financiële uitkomsten van de bedrijfswaardering ook emotionele aspecten mee. Een goede voorbereiding van een overname levert altijd meer op. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt voor de bedrijfsovername? Schakel dan één van onze specialisten in.

Meer informatie?

Wij gaan graag het
gesprek met je aan.

Plan vrijblijvend een gesprek in