Skip to content

Franchise groeien

Werving & Selectie

Waarom staan kandidaat-franchisenemers bij de ene formule in rijen dik voor de deur? En heeft een andere formule moeite om kandidaten überhaupt geïnteresseerd te krijgen? Met andere woorden: wat maakt een franchiseformule aantrekkelijk voor kandidaat-franchisenemers? Waaruit bestaat een goede voorbereiding van uw werving & selectie? Hoe ziet een gedegen en professioneel werving & selectietraject eruit? Welke media werken en welke niet? Hoe werft en selecteert u de juiste franchisenemers? Waar moet u op letten?

Kortom, succesvolle werving & selectie omvat veel meer dan een leuke advertentie en een paar gesprekken. Voorwaarden voor succes zijn een duidelijke focus, een gedegen voorbereiding, een daadkrachtige uitvoering en een adequate opvolging. Het betekent maatwerk en investeren in relaties. Wij zijn jou hierbij graag van dienst. Onze specialisten kunnen worden ingezet voor het gehele traject of op specifieke onderdelen.

Wervingsvoorbereiding

Voordat het wervingstraject van start gaat, wordt er een wervingsvoorbereiding gedaan. De voorbereiding van de werving kan uit de volgende onderdelen ontstaan.

  • Check franchiseonderdelen
  • Profiel franchisenemer
  • Locatieprofiel
  • Wervingsplan
  • Doelstellingen
  • Doelgroepen
  • Expansie- en wervingsstrategie
  • Werving & selectietraject en -procedure
  • Werving & selectiemateriaal

Wervingstraject

Het wervingstraject start op het moment dat de informatieaanvragen binnenkomen via onze ingezette leadskanalen. Vervolgens worden de kandidaten gecontacteerd en komt er een kort telefonisch intake- en kennismakingsgesprek met onze professionele recruiters. Indien de kandidaat overeenkomt met het profiel waarna gezocht wordt volgt er een eerste gesprek. Tijdens het gesprek wordt er dieper ingegaan op de franchiseformule, het profiel van de kandidaat en de match met de kandidaat. Mocht het eerste positief verlopen en de kandidaat aan de eisen voldoen dan komt er een vervolggesprek. Voor het tweede gesprek wordt er een geheimhoudingsverklaring opgesteld. De geheimhoudingsverklaring wordt tijdens het tweede gesprek ondertekend. Nadat het tweede gesprek positief verloopt, is het gebruikelijk dat de kandidaat een korte ‘meeloopstage’ bij de formule gaat lopen. Na een succesvol en positief verloop van de stage begint het selectietraject.

Selectietraject

Het selectietraject begint met onder andere het bespreken van het werkgebied en locatie(profiel). Hierna volgt het doornemen de blanco franchiseovereenkomst en de vervolggesprekken waarin alles uitvoerig wordt besproken. Als het proces goed is verlopen, begint de onderhandeling en het aanhuren van een pand in samenwerking met de kandidaat. Indien gewenst, wordt er een financieringsaanvraag opgesteld en ingediend met begeleiding van Franchisefactory. Na een succesvolle selectietraject wordt de franchiseovereenkomst ondertekend bij de franchisegever, wat resulteert tot de start van de nieuwe samenwerking met de franchisenemer.

Download gratis de whitepaper over de Franchisewet.

Plan vrijblijvend een gesprek in