Skip to content

Franchise versterken

Gerelateerde diensten

Meer informatie?

Wij gaan graag het
gesprek met je aan.

Franchise versterken

Voor vragen, advies en ondersteuning bij het versterken van jouw franchiseformule ben je bij ons aan het juiste adres. Op basis van jouw behoefte kijken wij met welke diensten wij jou verder kunnen helpen.

De franchisewet kan van grote invloed zijn op jouw formule. De wet kan gevolgen hebben voor jouw franchiseovereenkomst en franchisehandboek, de werkwijze en processen binnen jouw organisatie en het werving- en selectieproces. Wij kijken bij bestaande formules op onder andere deze vlakken of de franchisewet goed geïmplementeerd is en wat er nog gedaan moet worden om aan de wet te voldoen.

Als formule is het verstandig om regelmatig de franchiseovereenkomst te updaten. Dit in verband met de wijzigingen zoals in de franchisewet (denk aan instemmingsrecht), marketing en technologische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld door een veranderde markt omdat er meer thuisbezorgt wordt of automatiseringssystemen die een belangrijker onderdeel vormen.

Door de constante groei en formuleontwikkeling die je als franchiseformule doormaakt, is het belangrijk dat het handboek hier op aan blijft sluiten. Samen met de franchiseformule kunnen wij deze ontwikkelingen doorvoeren in de juiste documenten en adviseren waar nodig indien toestemming van de franchisenemers vereist is.

Bij eventuele overnames van franchisevestigingen kunnen wij zowel de verkopende als de aankopende partij begeleiden. Tevens kunnen wij de franchiseformule ondersteunen en adviseren bij het gehele traject rondom een bedrijfsovername. Denk hierbij aan waardebepaling, begeleiden prijsonderhandelingen, advisering in doorlooptijden traject en financiering.

De basis van een succesvolle franchiseformule is een goede en positieve samenwerking tussen franchisegever en franchisenemers. In opdracht van de franchiseformule kunnen we een tevredenheidsonderzoek onder de franchisenemers uitvoeren om vandaaruit te kijken naar eventuele verbeterpunten voor een goede samenwerking.

Door middel van interim management kunnen wij de franchiseformules ondersteunen bij verschillende fases. Dit kan variëren van het oppakken van een bepaald aantal taken tijdens de groeifase van de franchiseformule, tot het op tijdelijke basis vervullen van een specifieke functie. 

Het is natuurlijk niet te hopen, maar bij elke samenwerking kunnen er mogelijk conflicten ontstaan tussen de franchisegever en franchisenemer(s). Indien dit het geval is kunnen wij begeleiden bij de gesprekken tussen de partijen en samenwerken  naar geschikte oplossing.

Reorganisatie bij een franchiseformule kan om diverse redenen nodig zijn. Samen met de franchiseformule kunnen wij de reorganisatie van begin tot eind oppakken. Dit kan variëren van advisering tot bijvoorbeeld op interim basis meedraaien met de organisatie. Bij diverse franchiseformules hebben wij onze kennis ingezet bij reorganisatietrajecten.

Naast de eerdere genoemde franchiseovereenkomst en formulehandboek kunnen wij ook op andere vlakken formuleonderdelen reviewen. Bijvoorbeeld op het gebied van begeleiding van franchisenemers maar ook de administratieve inrichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de review van de inrichting van de boekhouding van alle vestigingen, zodat de management en benchmark gegevens verbeterd kunnen worden.

Gerelateerde diensten

Meer informatie?

Wij gaan graag het
gesprek met je aan.

Download whitepaper

Plan vrijblijvend een gesprek in