Skip to content

Franchise starten

Lancering franchiseformule

Nadat het franchiseplan, het verdienmodel, het franchisehandboek en de franchiseovereenkomsten zijn ontwikkeld is het tijd voor de daadwerkelijke uitrol van de formule. Na het papier volgt de praktijk: jouw franchiseformule kan operationeel worden gemaakt. In deze fase worden de taken en verwachtingen duidelijk in . De franchiseorganisatie met onderdelen als inkoop, logistiek, automatisering, marketing, werving & selectie, administratie, bedrijfsbegeleiding, etc. wordt hiervoor opgezet en ingericht.

Inrichten administratie

Vaak komt het voor dat franchisegevers hun franchisenemers ook ontzorgen op administratief gebied. Franchisegevers houden de boekhouding voor hun franchisenemers digitaal bij zodat de franchisenemer online inzicht kan behouden. Bij de lancering van de administratie is het van belang dat administratie boekhouding uniform is en de juiste partijen worden ingeschakeld voor de administratie.

Opzet & ondersteuning pilots

Vaak is het verstandig om de eerste franchisenemer(s) te laten starten in een franchisepilot. Een franchisepilot heeft als doel de franchiseformule in de praktijk te toetsen. Tijdens deze pilot wordt de franchisegever geholpen met de start van de eerste vestiging. De resultaten van de franchisepilot worden gebruikt om jouw franchiseformule aan te scherpen. Na een succesvolle franchisepilot is de weg vrij voor een verdere uitrol van uw franchiseformule.

Plan vrijblijvend een gesprek in